Vervolgcursus LEREN FILOSOFEREN

vervolgcursusWie met regelmaat filosofische gesprekken leidt, ontdekt nieuwe mogelijkheden en ontwikkelt nieuwe leervragen. Die vragen staan centraal in de open vervolgcursus LEREN FILOSOFEREN die we aanbieden op verzoek van enthousiaste deelnemers aan de basiscursussen LEREN FILOSOFEREN en KUNST EN JIJ.

Net als in de basiscursussen besteden de deelnemers ook in deze vervolgcursus veel tijd aan het  leiden van gesprekken: oefening baart kunst. Het verschil met de basiscursus is dat we per sessie dieper ingaan op een of twee aspecten van zo’n gesprek.

De vervolgcursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van ieder 3 uur. Wie het maximale uit de cursus wil halen, reserveert voorafgaand aan iedere bijeenkomst tijd voor de uitvoering van opdrachten (waaronder oefengesprekken), het bijhouden van een socratisch dagboek en het bestuderen van literatuur, waaronder Socrates op de markt van Jos Kessels (Boom 1997).

De eerstvolgende vervolgcursus vindt plaats op vijf vrijdagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur in het Utrechts Centrum voor de Kunsten, vlakbij CS Utrecht:

  • 13 september 2019
  • 27 september 2019
  • 1 november 2019
  • 15 november 2019
  • 29 november 2019

Heb je een van de basiscursussen Leren filosoferen, Filosoferen over kunst of Kunst en jij doorlopen en/of wil je je verder ontwikkelen in het leiden van filosofische gesprekken? Meld je aan en ontvang de cursusinformatie inclusief het inschrijfformulier.