16 maart 2014 – Filosoferen over literatuur: Inferno van Dan Brown

a tasty cocktail of high culture and low thrills (Stephen Poole in The Guardian, 14 mei 2013)

Op zondagmiddag 16 maart 2014 is in Boekhandel Laan in Castricum de aandacht gericht op de thriller Inferno van Dan Brown: ‘A tasty cocktail of high culture and low thrills’ (Stephen Poole in The Guardian van 14 mei 1013). In dit verhaal vol duizelingwekkende wendingen verbindt de schrijver het probleem van overbevolking met thema’s als angst en morele verantwoordelijkheid.

Inferno liet boekhandelaar Hans Laan na lezing achter met een aantal vraagtekens. Hij las onder meer Hoeveel mensheid kan een aarde aan? van Rutger Bregman in De Correspondent. En hij nam het initiatief ons uit te nodigen voor het begeleiden van een filosofisch gesprek met hemzelf en andere geïnteresseerde lezers. Wij gaan daar graag op in.

Om 14 uur beginnen we met het uitwisselen van leeservaringen en waarderingen: wat brengt Inferno bij ons, lezers, teweeg? Vervolgens formuleren we een relevante en conceptuele vraag die uit deze leeservaring voortkomt. Na een pauze behandelen we deze vraag op socratische wijze in een filosofisch gesprek. Aan het einde van de middag kijken we op basis van verworven inzichten of het boek is veranderd. Herzien we ons oordeel? Lezen we hetzelfde?

Ontdek hoe leuk en inspirerend het is om te filosoferen over een boek. Deelname aan het gesprek is gratis, aanmelden via info@lerenfilosoferen.nl is aan te bevelen.

» Datum en tijd: zondag 16 maart 2014 van 14.00 tot 16.00 uur
» Locatie: het souterrain van Boekhandel Laan, Burgemeester Mooijstraat 19 in Castricum