Boek ‘Filosoferen aan de keukentafel’ voorziet in behoefte

Ruim een maand na het verschijnen blijkt Filosoferen aan de keukentafel te voorzien in een behoefte. Het boek wordt goed verkocht, en belangrijker: veel lezers zijn enthousiast over hun ervaringen.

Kampers (R) en Ruiter
Foto Kees Blokker

Ter introductie begeleidden we filosofische onderzoeksgesprekken in enkele boekhandels. Op vrijdagavond 13 februari waren we in boekhandel Over het Water, Amsterdam-Noord. Daar onderzocht een groep deelnemers de vraag Mag ik stoppen met leven? Op zondag 15 februari waren we in boek- en kantoorboekhandel Laan, Castricum. We begeleidden maar liefst 80 deelnemers in twee groepen bij het onderzoek van de vragen Wat is vrijheid? en Wat is de zin van het leven?

Bij het verschijnen in januari waren we te gast bij Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio (start: 101.25) (MP3). Op 30 januari verscheen een interview in het Noordhollands Dagblad en op 14 februari werden we het Radio4 Boek van de Week.

Het boek staat vol praktische tips om filosofische gesprekken te voeren en gaat in op vragen als: hoe voer je een dialoog en hoe voorkom je een discussie? Hoe boek je voortgang? Wat is een geschikte onderzoeksvraag? De lezer krijgt tips om vanuit uiteenlopende, alledaagse onderwerpen een goed gesprek op gang te brengen.

» Bestellen met gratis verzending