Cultuur- en Onderwijsmarkt Plein C: effectief in bemiddeling

Filosoferen over kunst op de Cultuur- en Onderwijsmarkt 2014Op 14 mei waren we aanwezig op de Cultuur- en Onderwijsmarkt die PleinC organiseerde in de Lichtfabriek in Haarlem. Plein C, het expertisecentrum voor cultuureducatie in Noord-Holland, organiseert dit jaarlijkse evenement om de persoonlijke kennismaking tussen cultuuraanbieders en leerkrachten te stimuleren. Zo’n 170 leerkrachten volgden workshops, bekeken voorproefjes van voorstellingen en gingen massaal in gesprek met de aanwezige kunstenaars en culturele instellingen.

Wij verzorgden de workshop Filosoferen over kunst en leidden een filosofisch gesprek over een kunstwerk. Een van de twintig deelnemers na afloop van de workshop: “Dit is interessant: je maakt het mogelijk dat mensen het woord durven nemen én gezamenlijk het onderzoek aangaan. Ik kom naar jullie cursus.”

De Cultuur- en Onderwijsmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en is verbonden aan de website Cultuurindeklas.nl, waar veel cultuuraanbod voor het onderwijs is te vinden.