Onze diensten

Socratisch gesprek: je onderzoekt onder onze begeleiding op systematische wijze een betekenisvolle vraag.

Workshop Leren filosoferen: je ervaart wat het is om deel te nemen aan een filosofisch gesprek. Je oefent en maakt kennis met de uitgangspunten van de socratische methode. Er is tijd voor gedachtewisseling over competenties en praktische toepassing.

Basiscursus Leren filosoferen: een filosofisch gesprek kan inspireren en verrijken. Maar waar begin je en hoe pak je het aan? In deze cursus leer je het. Je werkt concreet, stapsgewijs en met veel oefening aan kennis, socratische vaardigheden en leiderschap.

Workshop Kunst en jij: door je te richten op wat er gebeurt tussen jou en een kunstwerk kan een vraag ontstaan. Na het onderzoek van die vraag stellen we het werk opnieuw centraal. Is het veranderd?

Basiscursus Kunst en jij: ontdek hoe leuk en inspirerend filosoferen naar aanleiding van een kunstwerk kan zijn en leer hoe je een gezamenlijk onderzoek begeleidt. Kunst en jij: een effectieve manier om de kunstbeleving te intensiveren.

Vervolgcursus Leren filosoferen: Net als in de basiscursussen besteed je veel tijd aan het leiden van gesprekken. Per sessie gaan we dieper in op een of twee specifieke aspect van  zo’n gesprek.

Kennismaking Scenariodenken: heb je invloed op je toekomst of komt die onvoorspelbaar op je af? Hebben hoop, verlangen, zorgen, angst of voorpret zin? Ontwikkel als een socratisch scenarioschrijver een visie op jouw persoonlijke toekomst.

Workshop Scenariomethode voor schoolleiders: wat zijn wenselijke en onwenselijke ontwikkelingen in het onderwijs? Welke moeten we bevorderen, en welke ombuigen? Ontwikkel samen met collega’s toekomstscenario’s en beleidsadviezen.

Studiedag Op weg met tech: maken robots docenten overbodig? Is geschiedenis in virtual reality leerzamer? En technologie in het onderwijs onvermijdelijk? Word kritisch mede-onderzoeker van toekomstige scenario’s. I.s.m. Dromenkroon

Cursus Op weg met tech: hoe begeleid je leerlingen in het verkennen van wetenschap en techniek? Hoe inspireer je ze en hoe leer je ze creatief, onafhankelijk en zelfbewust onderzoek doen en een visie ontwikkelen? I.s.m. Dromenkroon.

Wij stemmen al onze diensten af op uw wensen en eisen. Interesse? Laat het ons weten via het contactformulier, info@lerenfilosoferen.nl of 0251-253824.