Verdiepingscursus Socratisch gespreksleider

Wie met regelmaat filosofische gesprekken leidt, ontdekt nieuwe mogelijkheden en ontwikkelt nieuwe leervragen. Die vragen staan centraal in deze verdiepingscursus, speciaal voor gespreksleiders met enige ervaring in het leiden van filosofische gesprekken.

Net als in onze Beroepsopleiding Socratisch gespreksleider besteden de deelnemers in deze verdiepingscursus veel tijd aan het leiden van gesprekken. Het verschil is dat we per sessie dieper ingaan op een of twee aspecten van zo’n gesprek: de vraag, de casus, het hittepunt, de verplaatsing, de regels en de principes, de rol van verbeelding.

Deze cursus wordt verzorgd door Rudolf Kampers en Jan Ewout Ruiter, en vindt plaats op de volgende vijf vrijdagmiddagen van 13.30 tot 16.30uur in vergadercentrum de Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht (13 min. lopen van Utrecht CS):

  • 10 januari 2020
  • 24 januari 2020
  • 14 februari 2020
  • 6 maart 2020
  • 20 maart 2020

Wij stimuleren het houden van korte referaten over de te lezen literatuur. Dit is geen verplichting. Wie het maximale uit de cursus wil halen, reserveert voorafgaand aan iedere bijeenkomst enkele uren voor opdrachten en oefengesprekken, het bijhouden van een socratisch dagboek en bestudering van enige literatuur, waaronder delen uit Vrije ruimte van Jos Kessels, Erik Boers en Pieter Mostert (Boom 2002) en het bijbehorende Vrije ruimte Praktijkboek (Boom 2008). Wij verwachten dat de deelnemers bekend zijn met ons boek Filosoferen aan de keukentafel (Scriptum 2015).

Interesse?

Laat het ons weten via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op (zie hieronder).