Filosoferen aan de keukentafel

Wat is geluk? Werkt straf? Wie ben je online?

In een filosofisch gesprek onderzoek je wat je na aan het hart ligt. Maar hoe pak je het aan?

Ons boek Filosoferen aan de keukentafel bevat praktische tips. Het boek gaat in op vragen als: hoe voer je een dialoog? Hoe boek je voortgang? Wat is een geschikte onderzoeksvraag? Je leest hoe je vanuit uiteenlopende, alledaagse onderwerpen een goed gesprek op gang brengt. Het boek is geschreven voor mensen die het leven niet voor zoete koek slikken en die elkaar tegenkomen aan de keukentafel: ouders, jongeren vanaf een jaar of veertien, vrienden, partners, buren, familieleden en onverwachte gasten. Filosoferen is goed voor iedereen, maar is vooral heel erg leuk.

Ter introductie van het boek begeleidden we filosofische onderzoeksgesprekken in enkele boekhandels. Op vrijdagavond 13 februari 2015 waren we in boekhandel Over het Water, Amsterdam-Noord. Daar onderzocht een groep deelnemers de vraag Mag ik stoppen met leven? Op zondag 15 februari 2015 waren we in boek- en kantoorboekhandel Laan, Castricum. We begeleidden 80 deelnemers in twee groepen bij het onderzoek van de vragen Wat is vrijheid? en Wat is de zin van het leven? Bij het verschijnen van ons boek in januari 2015 waren we te gast bij Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio (start: 101.25) (MP3). Op 30 januari verscheen een interview in het Noordhollands Dagblad en vanaf 14 februari waren we het Radio4 Boek van de Week.

Gebonden | 125 pagina’s | Kleur: f.c. | Taal: Nederlands | Afmetingen: 21,5 x 15,5 | ISBN: 9789055949441  | Prijs: 16,95

Bestellen met gratis verzending