Vervolgopleiding Socratisch gespreksleider

Wie met regelmaat filosofische gesprekken leidt, ontdekt nieuwe mogelijkheden en ontwikkelt nieuwe leervragen. Die vragen staan centraal in deze vervolgopleiding, speciaal voor gespreksleiders met enige ervaring in het leiden van filosofische gesprekken.

Net als in onze Beroepsopleiding Socratisch gespreksleider besteden de deelnemers in deze vervolgopleiding veel tijd aan het leiden van gesprekken. Het verschil is dat we per sessie dieper ingaan op een of twee aspecten van zo’n gesprek: de vraag, de casus, het hittepunt, de verplaatsing, de regels en de principes, de rol van verbeelding.

Deze opleiding duurt vijf dagdelen en wordt verzorgd door Rudolf Kampers en Jan Ewout Ruiter.

Wie het maximale uit de cursus wil halen, reserveert voorafgaand aan iedere bijeenkomst enkele uren voor opdrachten en oefengesprekken, het bijhouden van een socratisch dagboek en bestudering van enige literatuur, waaronder delen uit Vrije ruimte. Filosoferen in organisaties van Jos Kessels, Erik Boers en Pieter Mostert (Boom 2002) en Hoog spel. Filosoferen in de praktijk (ISVW 2022). Wij verwachten dat de deelnemers bekend zijn met ons boek Filosoferen aan de keukentafel (Scriptum 2015).

Interesse?

Laat het ons weten via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op (zie hieronder).