Vervolgopleiding Socratisch gespreksleider

Wie met regelmaat filosofische gesprekken leidt, ontdekt nieuwe mogelijkheden en ontwikkelt nieuwe leervragen. Die vragen staan centraal in deze vervolgopleiding, speciaal voor gespreksleiders met enige ervaring in het leiden van filosofische gesprekken.

Net als in onze Beroepsopleiding Socratisch gespreksleider besteden de deelnemers in deze vervolgopleiding veel tijd aan het leiden van gesprekken. Het verschil is dat we per sessie dieper ingaan op een of twee aspecten van zo’n gesprek: de vraag, de casus, het hittepunt, de verplaatsing, de regels en de principes, de rol van verbeelding.

Deze opleiding wordt verzorgd door Rudolf Kampers en Jan Ewout Ruiter en vindt plaats op vijf vrijdagmiddagen van maart tot juni 2022 in vergadercentrum De Kargadoor, Oudegracht 36, op loopafstand van Utrecht CS:

  • 25 maart 2022
  • 8 april 2022
  • 22 april 2022
  • 13 mei 2022
  • 3 juni 2022

Wij stimuleren het houden van korte referaten over de te lezen literatuur. Dit is geen verplichting. Wie het maximale uit de cursus wil halen, reserveert voorafgaand aan iedere bijeenkomst enkele uren voor opdrachten en oefengesprekken, het bijhouden van een socratisch dagboek en bestudering van enige literatuur, waaronder delen uit Vrije ruimte van Jos Kessels, Erik Boers en Pieter Mostert (Boom 2002). Wij verwachten dat de deelnemers bekend zijn met ons boek Filosoferen aan de keukentafel (Scriptum 2015).

Interesse?

Laat het ons weten via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op (zie hieronder).