Over ons

Rudolf Kampers en Jan Ewout Ruiter vormen samen de maatschap Leren Filosoferen. Ons doel is het bevorderen van onderzoeksgesprekken waarin deelnemers nieuwe inzichten en handelingsperspectieven ontdekken.

We werken met de socratische methode. We leiden filosofische gesprekken en we trainen mensen in het leiden van die gesprekken. We schrijven artikelen en handleidingen en publiceerden het boek Filosoferen aan de keukentafel (Scriptum 2015).

Rudolf Kampers studeerde filosofie en economie. Hij leidt sinds 2005 socratische gesprekken, workshops en cursussen in socratische gespreksvoering. Hij werkt parttime als lerarenopleider (filosoferen met kinderen, pedagogische gespreksvoering) aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam (pabo) en is voorzitter van Stichting De Tegenfase. Samen met Jan Ewout Ruiter schreef hij Filosoferen aan de keukentafel (Scriptum 2015).

Jan Ewout Ruiter studeerde filosofie en politicologie en werkt sinds 2009 als gespreksleider en docent. De leergang Visieontwikkeling in organisaties heeft een plaats in het aanbod van de Internationale School Voor Wijsbegeerte en wordt ook uitgevoerd als incompany-opleiding. Samen met Rudolf Kampers schreef hij Filosoferen aan de keukentafel (Scriptum 2015).

CRKBO

Leren Filosoferen is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs en voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.