Pilot Socratische gespreksvoering UU

Studeren vereist kritisch denken en nieuwsgierigheid. Socratische gespreksvoering kan inspiratie en honger naar kennis vrijmaken. Maar hoe doe je dat als docent? Zet de eerste stap: doe mee aan de pilot!

Leren Filosoferen organiseert deze pilot op initiatief van een groep enthousiaste docenten van het departement Rechtsgeleerdheid en het Centre for Academic Teaching, waar in juni 2021 een inspirerende workshop plaatsvond.

De pilot is opgezet als een opleiding met praktijkopdrachten. Je ontwikkelt socratische basisvaardigheden die je tussentijds toepast in je eigen praktijk. Rudolf Kampers en Jan Ewout Ruiter verzorgen deze Beroepsopleiding Socratisch gespreksleider op de volgende 5 donderdagavonden van 17.00 tot 20.30 uur op het Janskerkhof:

  • 16 september 2021
  • 30 september 2021
  • 4 november 2021
  • 25 november 2021
  • 9 december 2021

Aan het einde van de pilot gaan we na of – en zo ja: hoe – deze leermethode een plek kan krijgen in het bestaande curriculum. We onderzoeken de betekenis van socratisch onderzoek voor (nieuwe) onderwijspraktijken, inclusief de mogelijke rol van studenten als gespreksleider en de aard van de kennis die gesprekspartners in socratisch onderzoek ontwikkelen.

Reken bij deelname op een tijdsinvestering van minimaal 35 uur, verdeeld over contacturen, literatuurstudie en schrijf- en oefenopdrachten. De kosten bedragen € 550,- vrij van BTW.

Wil je meedoen? Schrijf je bij voorkeur vóór vrijdag 10 september 2021 in:

  1. Vul je gegevens in op het contactformulier en zet een vinkje in de checkbox Ik doe mee aan de pilot Socratische gespreksvoering UU.
  2. Vermeld bij de adresgegevens het volledige factuuradres inclusief het mailadres voor facturatie.
  3. Vermeld in het veld Uw vraag/suggestie het postadres waar je het boek Filosoferen aan de keukentafel wilt ontvangen.

Na ontvangst van je inschrijving versturen wij het boek en laten we weten hoe je je inhoudelijk kunt voorbereiden.

Heb je vragen of opmerkingen? We horen het graag. Hieronder staan onze contactgegevens.